Έχει παρατηρηθεί ότι η νεαροποίηση του ενδομητρίου που επιτυγχάνεται με ελαφρά απόξεση, έχει σαν αποτέλεσμα τον διπλασιασμό των ποσοστών κύησης. Στο Βήμα Science της Κυριακής 13 Οκτωβρίου 2013, αναφέρεται ο διπλασιασμός του αριθμού των κυήσεων στην εξωσωματική γονιμοποίηση όταν αυτή διενεργείται μετά από ελαφριά απόξεση.

Η νεαροποίηση του ενδομητρίου είναι η ελαφριά απόξεση του ενδομητρίου που μπορεί να γίνει κατά τη διάρκεια της υστεροσκόπησης

Διεθνείς μελέτες πάνω στη νεαροποίηση του ενδομητρίου, που έχουν διενεργηθεί σε μεγάλο αριθμό γυναικών με επαναλαμβανόμενες αποτυχίες εμφύτευσης εμβρύου και δημοσιευθεί σε έγκριτα ιατρικά περιοδικά, το επιβεβαιώνουν [1, 2].

Αλλά και οι δικές μας παρατηρήσεις συμφωνούν με τα ανωτέρω. Σε περιπτώσεις αφαίρεσης πολύποδα, μία διαδικασία που επιτυγχάνεται με απόξεση, οι ασθενείς, συνήθως, πετυχαίνουν εγκυμοσύνη πιο γρήγορα και εύκολα.

  1. Potdar M., Gelbaya T., Nardo LG. (2012). Endometrial injury to overcome recurrent embryo implantation failure: a systematic review and meta – analysis. Reprod Biomed Online. 25(6): 56171.
  2. Shohayeb A, El-Khayat W. (2012). Does a single endometrial biopsy regimen (S-EBR) improve ICSI outcome in patients with repeated implantation failure? A randomized controlled trial. Eur J Obstet Gynecol Reprod Biol. 164(2):176-9.

Η αντιμυλλέριος ορμόνη (Anti-MullerianHormone – AMH) , παράγεται από τα πρωτογενή ωοθυλάκια και είναι δείκτης των αποθεμάτων των ωοθηκών σε ωάρια. Ο έλεγχος της ΑΜΗ είναι απαραίτητος:

  • Σε γυναίκες που πρόκειται να υποβληθούν σε διαδικασίες  υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, όπως πρόκληση ωοθηλακιορρηξίας, σπερματέγχυση ή εξωσωματική.
  • Σε γυναίκες άνω των  35 ετών που επιθυμούν να κάνουν  προληπτικό έλεγχο γονιμότητας.

Continue reading

Έχουμε μιλήσει ξανά για τις ευεργετικές ιδιότητες της DHEA σε γυναίκες με πρόωρη ωοθηκική ανεπάρκεια, ακόμα και νεαρής ηλικίας, κάτω από τα 30 έτη. Πολλές έρευνες, ακόμα και στη Μονάδα μας, έχουν διεξαχθεί και αποδεικνύουν τα παραπάνω. Continue reading

Μια από τις αιτίες γυναικείας υπογονιμότητας είναι και η πρόωρη εμμηνόπαυση (πρόωρη ωοθηκική ανεπάρκεια – ΠΩΑ). Η ΠΩΑ μπορεί να συμβεί και σε αρκετά νεαρές ηλικίες, ακόμα και πριν τα 30 έτη. Continue reading

Στη NEOGENESIS η ποιότητα των λειτουργιών και υπηρεσιών που προσφέρονται στη Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και το Μαιευτικό-Γυναικολογικό Ιατρείο διασφαλίζεται από πιστοποίηση σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001:2008. Όλες μας οι λειτουργίες, οι χώροι και ο εξοπλισμός ελέγχθησαν από τον φορέα πιστοποίησης Eurocert, το μοναδικό ελληνικό φορέα πιστοποίησης με παρουσία σε περισσότερες από 20 χώρες παγκοσμίως.

ISO Eurocert Continue reading

Neogenesis

  • Κηφισίας 3, Μαρούσι, 15123, Αθήνα

  • +30 210 6828150-2

  • +30 210 6836090

  • ivf@neogenesis.gr