Στο κέντρο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής Neogenesis η σπερματέγχυση γίνεται με μια νέα, προηγμένη μέθοδο, την ενδοσαλπιγγοπεριτοναϊκη σπερματέγχυση, ή αλλιώς IUTPI. Τα θετικά αποτελέσματα αυτής της μεθόδου έχουν ήδη δημοσιευθεί στο έγκριτο, επιστημονικό περιοδικό Fertility and Sterility από το κέντρο μας. Πρόσφατα, δημοσιεύτηκε μια έρευνα που παρουσίασε τα αποτελέσματα σύγκρισης της IUTPI με την κλασσικη μέθοδο σπερματέγχυσης (IUI). Η έρευνα έγινε σε σύνολο 320 ζευγαριών, τα οποία χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Στην ομάδα Α χρησιμοποιήθηκε η διαδικασία IUI και στη Β η IUTPI. Σε όλα τα ζευγάρια έγιναν μέχρι τρεις κύκλοι σπερματέγχυσης εάν ο πρώτος και ο δεύτερος κύκλος ήταν ανεπιτυχής. Όλες οι γυναίκες ακολούθησαν ήπια πρόκληση ωοθυλακιορρηξίας. Τέλος, ο κύριος λόγος υπογονιμότητας για τα περισσότερα ζευγάρια ήταν ανεξηγητη υπογονιμότητα.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως στα 160 ζευγάρια που ακολούθησαν την IUI, το ποσοστό εγκυμοσύνης ήταν 25%, ενώ το ποσοστό εγκυμοσύνης στα 160 ζευγάρια που ακολούθησαν την IUTPI το ποσοστό εγκυμοσύνης ήταν 37,5%,

Το μεγαλύτερο ποσοστό εγκυμοσύνης μετά την IUTPI, που παρουσιάστηκε στη συγκεκριμένη έρευνα επιβεβαιώνει τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα που ήδη καταγράφει το Κέντρο μας για μια μέθοδο που είναι μια πιο οικονομική και εύκολη από την εξωσωματική γονιμοποίηση και θα πρέπει να είναι η πρώτη επιλογή για συγκεκριμένες ομάδες υπογόνιμων ζευγαριών.

Περισσότερες πληροφορίες για την IUTPI μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Το επιστημονικό άρθρο μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Η αντιμυλλέριος ορμόνη (Anti-MullerianHormone – AMH) , παράγεται από τα πρωτογενή ωοθυλάκια και είναι δείκτης των αποθεμάτων των ωοθηκών σε ωάρια. Ο έλεγχος της ΑΜΗ είναι απαραίτητος:

  • Σε γυναίκες που πρόκειται να υποβληθούν σε διαδικασίες  υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, όπως πρόκληση ωοθηλακιορρηξίας, σπερματέγχυση ή εξωσωματική.
  • Σε γυναίκες άνω των  35 ετών που επιθυμούν να κάνουν  προληπτικό έλεγχο γονιμότητας.

Continue reading

Έχουμε μιλήσει ξανά για τις ευεργετικές ιδιότητες της DHEA σε γυναίκες με πρόωρη ωοθηκική ανεπάρκεια, ακόμα και νεαρής ηλικίας, κάτω από τα 30 έτη. Πολλές έρευνες, ακόμα και στη Μονάδα μας, έχουν διεξαχθεί και αποδεικνύουν τα παραπάνω. Continue reading

Μια από τις αιτίες γυναικείας υπογονιμότητας είναι και η πρόωρη εμμηνόπαυση (πρόωρη ωοθηκική ανεπάρκεια – ΠΩΑ). Η ΠΩΑ μπορεί να συμβεί και σε αρκετά νεαρές ηλικίες, ακόμα και πριν τα 30 έτη. Continue reading

Στη NEOGENESIS η ποιότητα των λειτουργιών και υπηρεσιών που προσφέρονται στη Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και το Μαιευτικό-Γυναικολογικό Ιατρείο διασφαλίζεται από πιστοποίηση σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001:2008. Όλες μας οι λειτουργίες, οι χώροι και ο εξοπλισμός ελέγχθησαν από τον φορέα πιστοποίησης Eurocert, το μοναδικό ελληνικό φορέα πιστοποίησης με παρουσία σε περισσότερες από 20 χώρες παγκοσμίως.

ISO Eurocert Continue reading

Neogenesis

  • Κηφισίας 3, Μαρούσι, 15123, Αθήνα

  • +30 210 6828150-2

  • +30 210 6836090

  • ivf@neogenesis.gr