Η έρευνα αφορούσε τη σύγκριση αποτελεσμάτων κύκλων εξωσωματικής γονιμοποίησης (IVF) και σπερματέγχυσης (IUI) και διενεργήθηκε σε 17 κέντρα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής της Ολλάνδίας. Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα έγινε σε ζευγάρια ανεξήγητης και ήπιας ανδρικής υπογονιμότητας και ανάμεσα σε κυκλους IVF με εμβρυομεταφορά ενός μόνο εμβρύο, κύκλους IVF σε φυσικό κύκλο και  κύκλους IUI με πρόκληση ωοθηλακιορρηξίας.  Συνολικά μελετήθηκαν 602 ζευγάρια τα οποία μοιράστηκαν στις τρεις ομάδες ανάλογα με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε και ήταν: τρεις κύκλοι IVF με εμβρυομεταφορά ενός εμβρύου, έξι κύκλοι IVF σε φυσικό κύκλο ή έξι κύκλοι IUI.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως το ποσοστό γέννησης ενός υγιές μωρού μετά από IVF και IUI ήταν παρόμοια όπως επίσης και το ποσοστό πολύδυμης εγκυμοσύνης. Οι συγγραφείς αναφέρουν πως η σπερματέγχυση πρέπει να είναι η αντιμετώπιση πρώτης γραμμής σε ζευγάρια με ανεξήγητη ή ήπια ανδρική υπογονιμότητα σε αντίθεση με την εξωσωματική γονιμοποίηση η οποία είναι μια πιο απαιτητική και πιο επαχθής, για το ζευγάρι, τεχνική.

Στο Κέντρο μας χρησιμοποιούμε μια πρωτοπωριακή μέθοδο σπερματέγχυσης, την ενδομητροσαλπιγγοπεριτοναϊκή σπερματέγχυση (IUTPI). Με αυτή τη μέθοδο παρατηρούνται ακόμα μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας από την κλασσική σπερματέγχυση. Περισσότερες πληροφορίες για την IUTPI μπορείτε να βρείτε εδώ.

Η αντιμυλλέριος ορμόνη (Anti-MullerianHormone – AMH) , παράγεται από τα πρωτογενή ωοθυλάκια και είναι δείκτης των αποθεμάτων των ωοθηκών σε ωάρια. Ο έλεγχος της ΑΜΗ είναι απαραίτητος:

  • Σε γυναίκες που πρόκειται να υποβληθούν σε διαδικασίες  υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, όπως πρόκληση ωοθηλακιορρηξίας, σπερματέγχυση ή εξωσωματική.
  • Σε γυναίκες άνω των  35 ετών που επιθυμούν να κάνουν  προληπτικό έλεγχο γονιμότητας.

Continue reading

Έχουμε μιλήσει ξανά για τις ευεργετικές ιδιότητες της DHEA σε γυναίκες με πρόωρη ωοθηκική ανεπάρκεια, ακόμα και νεαρής ηλικίας, κάτω από τα 30 έτη. Πολλές έρευνες, ακόμα και στη Μονάδα μας, έχουν διεξαχθεί και αποδεικνύουν τα παραπάνω. Continue reading

Μια από τις αιτίες γυναικείας υπογονιμότητας είναι και η πρόωρη εμμηνόπαυση (πρόωρη ωοθηκική ανεπάρκεια – ΠΩΑ). Η ΠΩΑ μπορεί να συμβεί και σε αρκετά νεαρές ηλικίες, ακόμα και πριν τα 30 έτη. Continue reading

Στη NEOGENESIS η ποιότητα των λειτουργιών και υπηρεσιών που προσφέρονται στη Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και το Μαιευτικό-Γυναικολογικό Ιατρείο διασφαλίζεται από πιστοποίηση σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001:2008. Όλες μας οι λειτουργίες, οι χώροι και ο εξοπλισμός ελέγχθησαν από τον φορέα πιστοποίησης Eurocert, το μοναδικό ελληνικό φορέα πιστοποίησης με παρουσία σε περισσότερες από 20 χώρες παγκοσμίως.

ISO Eurocert Continue reading

Neogenesis

  • Κηφισίας 3, Μαρούσι, 15123, Αθήνα

  • +30 210 6828150-2

  • +30 210 6836090

  • ivf@neogenesis.gr