Έχουμε μιλήσει ξανά για τις ευεργετικές ιδιότητες της DHEA σε γυναίκες με πρόωρη ωοθηκική ανεπάρκεια, ακόμα και νεαρής ηλικίας, κάτω από τα 30 έτη. Πολλές έρευνες, ακόμα και στη Μονάδα μας, έχουν διεξαχθεί και αποδεικνύουν τα παραπάνω.

Πρόσφατα, μια έρευνα από τη Κίνα παρουσιάζει ενθαρρυντικά αποτελέσματα για τη χρήση της DHEA σε κύκλους γυναικών άνω των 37 ετών (Liu et al, European Journal of Obstetrics and Gynecology and Reproductive Biology, 2016). Οι γυναίκες αυτές δεν έπασχαν από ωοθηκική ανεπάρκεια και οδηγήθηκαν στην εξωσωματική για λόγους όπως σαλπιγγικούς, ανδρικού παράγοντα, ενδομητρίωση, ανεξήγητη υπογονιμότητα. Σε σύνολο 486 γυναικών, στις μισές χορηγήθηκαν 75mg DHEA για τρεις μήνες πριν την έναρξη του κύκλου εξωσωματικής ενώ οι υπόλοιπες ακολούθησαν μόνο τη θεραπεία για τη διέγερση των ωοθηκών.

Σύμφωνα με τους συγγραφείς στο γκρουπ των γυναικών που πήραν DHEA παρατηρήθηκαν σημαντικά αυξημένα ποσοστά γεννήσεων, 43.33%, σε σχέση με τις γυναίκες που δεν πήραν DHEA και είχαν ποσοστό εγκυμοσύνης 28.26%. Επιπλέον, σημαντικά καλύτερα αποτελέσματα είχαν οι γυναίκες του DHEA γκρουπ ως προς το ποσοστό καλής μορφολογίας εμβρύων, το ποσοστό εμφύτευσης και το ποσοστό αποβολών.

H παραπάνω έρευνα αποτελεί ένα παράδειγμα ανάμεσα στο μεγάλο αριθμό παρόμοιων, ενθαρρυντικών ερευνών που έχουν δημοσιευθεί τα τελευταία χρόνια και αποκαλύπτουν τα θετικά αποτελέσματα της χρήσης της DHEA όχι μόνο πια σε συγκεκριμένο πληθυσμό γυναικών αλλά στις περισσότερες γυναίκες που ακολουθούν το δύσκολο δρόμο της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την  DHEA αλλά και τη δική μας εμπειρία διαβάστε εδώ.

Η αντιμυλλέριος ορμόνη (Anti-MullerianHormone – AMH) , παράγεται από τα πρωτογενή ωοθυλάκια και είναι δείκτης των αποθεμάτων των ωοθηκών σε ωάρια. Ο έλεγχος της ΑΜΗ είναι απαραίτητος:

  • Σε γυναίκες που πρόκειται να υποβληθούν σε διαδικασίες  υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, όπως πρόκληση ωοθηλακιορρηξίας, σπερματέγχυση ή εξωσωματική.
  • Σε γυναίκες άνω των  35 ετών που επιθυμούν να κάνουν  προληπτικό έλεγχο γονιμότητας.

Continue reading

Έχουμε μιλήσει ξανά για τις ευεργετικές ιδιότητες της DHEA σε γυναίκες με πρόωρη ωοθηκική ανεπάρκεια, ακόμα και νεαρής ηλικίας, κάτω από τα 30 έτη. Πολλές έρευνες, ακόμα και στη Μονάδα μας, έχουν διεξαχθεί και αποδεικνύουν τα παραπάνω. Continue reading

Μια από τις αιτίες γυναικείας υπογονιμότητας είναι και η πρόωρη εμμηνόπαυση (πρόωρη ωοθηκική ανεπάρκεια – ΠΩΑ). Η ΠΩΑ μπορεί να συμβεί και σε αρκετά νεαρές ηλικίες, ακόμα και πριν τα 30 έτη. Continue reading

Στη NEOGENESIS η ποιότητα των λειτουργιών και υπηρεσιών που προσφέρονται στη Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και το Μαιευτικό-Γυναικολογικό Ιατρείο διασφαλίζεται από πιστοποίηση σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001:2008. Όλες μας οι λειτουργίες, οι χώροι και ο εξοπλισμός ελέγχθησαν από τον φορέα πιστοποίησης Eurocert, το μοναδικό ελληνικό φορέα πιστοποίησης με παρουσία σε περισσότερες από 20 χώρες παγκοσμίως.

ISO Eurocert Continue reading

Neogenesis

  • Κηφισίας 3, Μαρούσι, 15123, Αθήνα

  • +30 210 6828150-2

  • +30 210 6836090

  • ivf@neogenesis.gr