Αναγνώριση των προσπαθειών μας, στην Ελλάδα και διεθνώς,  στη χορήγηση  της DHEA για την ελάττωση της FSH.

Αναφορά στην προσπάθειά  μας  και στα πολύ καλά αποτελέσματα της θεραπείας με DHEA, κάνει και ο καθηγητής Pierre Lehmann του Πανεπιστημίου McGill  στο Μοντρεάλ, ο οποίος, στην εργασία του “ Ovarian rejuvenation with dehydroepiandrostenedione prior to a modified natural in vitro fertilization cycle: A new hope in premature ovarian insufficiency”, διαπιστώνει την ταύτιση των δικών του αποτελεσμάτων με τα δικά μας.

Στην εργασία του αυτή παραδέχεται ότι η δική μας  πρωτοποριακή χρήση της   DHEA για την ελάττωση της FSH άνοιξε καινούργιους δρόμους στην θεραπεία της πρόωρης ωοθηκικής ανεπάρκειας με DHEA. “ Mamas and Mamas demonstrated that the use of DHEA lowers endogenous FSH. This opens the door for a therapeutic use of DHEA for POI patients”. Αυτό μας τιμά ιδιαιτέρως και αποτελεί  δικαίωση των προσπαθειών μας και της ανησυχίας που είχαμε κατά την έναρξη της εφαρμογής της νέας θεραπευτικής μεθόδου.  Η εμπειρία που αποκτήθηκε στα 11 χρόνια εφαρμογής της θεραπείας  είναι πολύτιμη.

Θεωρήσαμε τα αποτελέσματα της πρωτοποριακής αυτής θεραπείας σημαντικά και τα δημοσιεύσαμε  σε έγκριτα διεθνή περιοδικά όπου τυγχάνουν αναγνώρισης και αποδοχής.

Σήμερα, το 35% των Κέντρων Εξωσωματικής Γονιμοποίησης  έχουν εντάξει στα θεραπευτικά τους σχήματα και τη χορήγηση της DHEA.

Η αντιμυλλέριος ορμόνη (Anti-MullerianHormone – AMH) , παράγεται από τα πρωτογενή ωοθυλάκια και είναι δείκτης των αποθεμάτων των ωοθηκών σε ωάρια. Ο έλεγχος της ΑΜΗ είναι απαραίτητος:

  • Σε γυναίκες που πρόκειται να υποβληθούν σε διαδικασίες  υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, όπως πρόκληση ωοθηλακιορρηξίας, σπερματέγχυση ή εξωσωματική.
  • Σε γυναίκες άνω των  35 ετών που επιθυμούν να κάνουν  προληπτικό έλεγχο γονιμότητας.

Continue reading

Έχουμε μιλήσει ξανά για τις ευεργετικές ιδιότητες της DHEA σε γυναίκες με πρόωρη ωοθηκική ανεπάρκεια, ακόμα και νεαρής ηλικίας, κάτω από τα 30 έτη. Πολλές έρευνες, ακόμα και στη Μονάδα μας, έχουν διεξαχθεί και αποδεικνύουν τα παραπάνω. Continue reading

Μια από τις αιτίες γυναικείας υπογονιμότητας είναι και η πρόωρη εμμηνόπαυση (πρόωρη ωοθηκική ανεπάρκεια – ΠΩΑ). Η ΠΩΑ μπορεί να συμβεί και σε αρκετά νεαρές ηλικίες, ακόμα και πριν τα 30 έτη. Continue reading

Στη NEOGENESIS η ποιότητα των λειτουργιών και υπηρεσιών που προσφέρονται στη Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και το Μαιευτικό-Γυναικολογικό Ιατρείο διασφαλίζεται από πιστοποίηση σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001:2008. Όλες μας οι λειτουργίες, οι χώροι και ο εξοπλισμός ελέγχθησαν από τον φορέα πιστοποίησης Eurocert, το μοναδικό ελληνικό φορέα πιστοποίησης με παρουσία σε περισσότερες από 20 χώρες παγκοσμίως.

ISO Eurocert Continue reading

Neogenesis

  • Κηφισίας 3, Μαρούσι, 15123, Αθήνα

  • +30 210 6828150-2

  • +30 210 6836090

  • ivf@neogenesis.gr