Μια από τις αιτίες γυναικείας υπογονιμότητας είναι και η πρόωρη εμμηνόπαυση (πρόωρη ωοθηκική ανεπάρκεια – ΠΩΑ). Η ΠΩΑ μπορεί να συμβεί και σε αρκετά νεαρές ηλικίες, ακόμα και πριν τα 30 έτη. Πρόκειται για ομάδα γυναικών που χρίζει ιδιαίτερης αντιμετώπισης και προσοχής αφού οι τρόποι αντιμετώπισής τους διαφέρουν από γυναίκα σε γυναίκα. Στη Μονάδα μας έχει γίνει εκτεταμμένη μελέτη σε αυτή την ομάδα γυναικών και έχουν δημοσιευθεί αποτελέσματα σε έκριτα επιστημονικά περιοδικά. Κατά τη διάρκεια της μελέτης μας αναπτύχθηκε ένα πρόγραμμα αντιμετώπισης το οποίο συνδυάζει τη χρήση της δεϋνδροεπιανδροστερόνης (DHEA) με εξατομικευμένα πρωτόκολλα διέγερσης ωοθηκών. Η αντιμετώπιση αυτή οδήγησε σε ενθαρρυντικά ποσοστά επιτυχίας.

Πρόσφατες συγκεντρωτικές αναλύσεις της θεραπείας με DHEA έχουν δημοσιευθεί σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά όπου επιβεβαιώνεται η βελτίωση της ωοθηκικής επάρκειας με ακόλουθα θετικά αποτελέσματα σε κύκλους εξωσωματικής σε γυναίκες με πρόωρη εμμηνόπαυση (Zhang M et al, Journal of assisted reproduction and Genetics, 2016).

Στη Μονάδα μας συνεχίζουμε την εφαρμογή της DHEA σε γυναίκες με ΠΩΑ με εξίσου ενθαρρυντικά αποτελέσματα.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Η αντιμυλλέριος ορμόνη (Anti-MullerianHormone – AMH) , παράγεται από τα πρωτογενή ωοθυλάκια και είναι δείκτης των αποθεμάτων των ωοθηκών σε ωάρια. Ο έλεγχος της ΑΜΗ είναι απαραίτητος:

  • Σε γυναίκες που πρόκειται να υποβληθούν σε διαδικασίες  υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, όπως πρόκληση ωοθηλακιορρηξίας, σπερματέγχυση ή εξωσωματική.
  • Σε γυναίκες άνω των  35 ετών που επιθυμούν να κάνουν  προληπτικό έλεγχο γονιμότητας.

Continue reading

Έχουμε μιλήσει ξανά για τις ευεργετικές ιδιότητες της DHEA σε γυναίκες με πρόωρη ωοθηκική ανεπάρκεια, ακόμα και νεαρής ηλικίας, κάτω από τα 30 έτη. Πολλές έρευνες, ακόμα και στη Μονάδα μας, έχουν διεξαχθεί και αποδεικνύουν τα παραπάνω. Continue reading

Μια από τις αιτίες γυναικείας υπογονιμότητας είναι και η πρόωρη εμμηνόπαυση (πρόωρη ωοθηκική ανεπάρκεια – ΠΩΑ). Η ΠΩΑ μπορεί να συμβεί και σε αρκετά νεαρές ηλικίες, ακόμα και πριν τα 30 έτη. Continue reading

Στη NEOGENESIS η ποιότητα των λειτουργιών και υπηρεσιών που προσφέρονται στη Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και το Μαιευτικό-Γυναικολογικό Ιατρείο διασφαλίζεται από πιστοποίηση σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001:2008. Όλες μας οι λειτουργίες, οι χώροι και ο εξοπλισμός ελέγχθησαν από τον φορέα πιστοποίησης Eurocert, το μοναδικό ελληνικό φορέα πιστοποίησης με παρουσία σε περισσότερες από 20 χώρες παγκοσμίως.

ISO Eurocert Continue reading

Neogenesis

  • Κηφισίας 3, Μαρούσι, 15123, Αθήνα

  • +30 210 6828150-2

  • +30 210 6836090

  • ivf@neogenesis.gr