Ιστορίες ζωής

Είμαι 42 ετών και απέκτησα το πρώτο μου παιδάκι πριν από 2 μήνες, με τη βοήθεια της ενδομήτρο σαλπιγγοπεριτοναϊκής σπερματέγχυσης (IUTPI), μιας νέας μεθοδου σπερματέγχυσης. Είχα ήδη κάνει τρεις αποτυχημένες σπερματεγχύσεις με τον κλασσικό τρόπο (ενδομητρική σπερματέγχυση) και 2 αποτυχημένες προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποίησης. Έχοντας εξαντληθεί οικονομικά, σωματικά και ψυχικά, αποφάσισα, σας τελευταία ελπίδα, να δοκιμάσω και τη νέα αυτή μέθοδο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, με τη βοήθεια του κου Μαμά. Αυτή τη φορά στάθηκα τυχερή. Με πολύ λιγότερη ταλαιπωρία κατάφερα σήμερα να κρατώ στην αγκαλιά μου αυτό το γλυκύτατο μωράκι.

Β. Ζ.

Ο σύζυγός μου έχει χαμηλό σπέρμα, ωστόσο δεν ήθελα να μπω στη διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Ψάχνοντας για λύση στο πρόβλημά μας, διαβασα για τη διαδικασία sperm pooling που βοηθάει περιπτώσεις σαν τη δική μας με επιτυχία, αφού χρησιμοποιούνται δύο δείγματα σπέρματος του συζύγου για να αυξηθεί η ποσότητα που θα χρησιμοποιηθεί στη σπερματέγχυση. Εννέα μήνες αργότερα μετά τη διαδικασία, αποκτήσαμε δύο υγιέστατα, πανέμορφα κοριτσάκια.

Γ. Θ.

Είμαι 41 ετών και έιχα ήδη κάνει 5 ανεπιτυχείς προσπάθειες εξωσωματικής τις οποίες χρειάστηκε να κάνω πιθανόν λόγω του βεβαρημένου ιστορικού μου από αρκετές γυναικολογικές επεμβάσεις. Η ορμόνη ΑΜΗ ήταν πολύ χαμηλότερη από το φυσιολογικό, ενώ η FSH ήταν πολύ υψηλότερη. Όταν διαγνώστηκα με POF, δηλαδή πρόωρη εμμηνόπαυση, οι γιατροί μου απέκλεισαν την πιθανότητα να μείνω έγκυος. Στεναχωρήθηκα πολύ, αλλά δεν έχασα την ελπίδα μου. Ανακάλυψα τις εργασίες του κου Μαμά για την πρόωρη εμμηνόπυση στο διαδίκτυο. Τον επισκέφθηκα και με το DHEA που με συμβούλεψε να πάρω, οι ορμόνες μου βελτιώθηκαν τόσο ώστε να μείνω έγκυος, με εξωσωματική μεν, αλλά σε φυσικό κύκλο. Δεν πήρα δηλαδή άλλες ορμόνες. Τώρα έχω ένα καταπληκτικό αγοράκι που είναι η χαρά όλων μας.

Σ. Μ.

Είμαι 38 ετών. Δεν κατόρθωσα να μείνω έγκυος, παρόλο που προσπαθούσα για αρκετό καιρό. Αναστατώθηκα ακόμα περισςότερο όταν, πριν από 2 χρόνια, ξαφνικά, μου σταμάτησε και η περίοδος. Στις εξετάσεις που έκανα διαπιστώθηκε ότι είχα πρόωρη εμμηνόπαυση με την ορμόνη FSH να έχει φτάσει 47mIU/ml, με φυσιολογική τιμή 12. Μου σύστησαν τον κ. Μαμά που μου έδωσε DHEA. Μετά από 10 μήνες θεραπείας με DHEA, επανήλθε η περίοδός μου και η FSH έπεσε σε φυσιολογικά επίπεδα. Τότε έκανα εξωσωματική σε φυσικό κύκλο κι έμεινα έγκυος στην κορούλα μου.

Ε. Ι.

Neogenesis

  • Κηφισίας 3, Μαρούσι, 15123, Αθήνα

  • +30 210 6828150-2

  • +30 210 6836090

  • ivf@neogenesis.gr