Παρένθετη Μητρότητα

HomeΜέθοδοι & ΤεχνικέςΠαρένθετη Μητρότητα

Στην παρένθετη μητρότητα, ή παρένθετη μήτρα, μπορούν να καταφύγουν ζευγάρια στων οποίων τις γυναίκες έχει αφαιρεθεί η μήτρα αλλά έχουν διατηρηθεί οι ωοθήκες, ή όταν αυτή παρουσιάζει σοβαρό πρόβλημα διάπλασης.

Σε κάθε περίπτωση το σπέρμα θα πρέπει να είναι φυσιολογικό. Τη λύση δίνει η χρήση μήτρας άλλης γυναίκας που θα κυοφορήσει τα έμβρυα του ζεύγους.

Βάσει του Νόμου για την Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (2005), στη διαδικασία της παρένθετης μητρότητας είναι απαραίτητη η δικαστική απόφαση, επειδή η παρένθετη μητέρα θα κυοφορήσει και θα γεννήσει το παιδί μιας άλλης γυναίκας. Επιπλέον, βάσει νόμου η παρένθετη μητέρα και το ζευγάρι πρέπει να είναι κάτοικοι Ελλάδας.

Συγκεκριμένα τα βήματα στην παρένθετη μητρότητα έχουν ως εξής

Πρώτα πραγματοποιείται εξωσωματική γονιμοποίηση με τα ωάρια και τα σπερματοζωάρια του ζευγαριού. Στην συνέχεια τα έμβρυα που έχουν γονιμοποιηθεί θα πρέπει να μεταφερθούν στην μήτρα της παρένθετης μητέρας.

Πριν την εμβρυομεταφορά στην παρένθετη, εκδίδεται δικαστική άδεια, η οποία κατοχυρώνει τα δικαιώματα των βιολογικών γονέων έναντι της παρένθετης και παράλληλα προστατεύει ολοκληρωμένα την ίδια την παρένθετη μητέρα.

Επιτρέπεται η παρένθετη μητέρα να είναι συγγενικό πρόσωπο ή κάποια γυναίκα που ανήκει στον κοντινό κοινωνικό περίγυρο του ζευγαριού και όχι απαραίτητα κάποια άγνωστη. Η αποζημίωση που λαμβάνει η παρένθετη ορίζεται από τον νόμο και δεν σχετίζεται με το κόστος της διαδικασίας της παρένθετης μητρότητας που επιβαρύνει τους βιολογικούς γονείς.

Προετοιμασία

Στην κλινική μας, η προετοιμασία για την εμβρυομεταφορά από την στιγμή που θα υπογραφούν όλες οι απαραίτητες συμβάσεις και θα επιβεβαιωθεί η ταυτότητα της υποψήφιας παρένθετης, είναι περίπου 20-30 ημέρες. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε σήμερα μαζί μας και να ξεκινήσετε άμεσα το δικό σας πρόγραμμα παρένθετης μητρότητας.

Το ειδικό ιατρικό προσωπικό παρακολουθεί προσεκτικά την παρένθετη μητέρα, τηρώντας όλες τις ιατρικές διαδικασίες με την μέγιστη φροντίδα.

Αυστηρό νομικό πλαίσιο

Στην χώρα μας το νομικό πλαίσιο είναι πολύ αυστηρό και δεν αφήνει κανένα «παραθυράκι» στο να διεκδικήσει η παρένθετη μητέρα το παιδί ως δικό της. Από την ημέρα που θα γεννηθεί δηλώνεται στο Ληξιαρχείο ότι η μητέρα του είναι η βιολογική.

Πόσο κοστίζει η παρένθετη μητρότητα;

Για το ζήτημα του κόστους της παρένθετης μητρότητας θα πρέπει να μιλήσετε με τον γιατρό σας καθώς το ζευγάρι καλύπτει τα έξοδα της εξωσωματικής και της παρακολούθησης της εγκυμοσύνης, τα οποία έχουν αυξομειώσεις σε κάθε περίπτωση.

Στείλε μας E-mail

Καλέστε μας τώρα