Συνέδρια – Παρουσιάσεις

HomeΧρήσιμαΣυνέδρια – Παρουσιάσεις

San Francisco, Νοέμβριος 2008

Στις 8 – 12 Νοεμβρίου 2008, έγινε στο San Francisco το ετήσιο Συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Αναπαραγωγής (ASRM) όπου παρουσιάστηκαν όλες οι τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις και συζητήθηκαν θέματα ηθικής και δεοντολογίας που αφορούσαν στις νέες μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.
Στο Συνέδριο αυτό, ο Δρ. Λεωνίδας Μαμάς παρουσίασε τα αποτελέσματα 6 ετών κλινικής εφαρμογής της νέας μεθόδου σπερματέγχυσης, της ενδομητρο- σαλπιγγοπεριτοναϊκής σπερματέγχυσης (IUTPI). Η μέθοδος σπερματέγχυσης προκάλεσε έκδηλο ενδιαφέρον στους Συνέδρους με τα τόσο ενθαρρυντικά αποτελέσματά της. Ήδη έχει υιοθετηθεί και χρησιμοποιείται από μεγάλα διεθνή Κέντρα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης.

Μπορείτε να δείτε την παρουσίαση εδώ: San Fransisco 2008

Αθήνα, Μάιος 2009

Η Ελληνική Μαιευτική και Γυναικολογική Εταιρία διοργάνωσε το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαιευτικής και Γυναικολογίας από τις 28 – 31 Μαΐου 2009 στην Αθήνα με σκοπό την παρουσίαση των πιο πρόσφατων εξελίξεων στην μαιευτική και γυναικολογία και στην ανθρώπινη αναπαραγωγή, αλλά και την ανταλλαγή απόψεων σε νέα ερευνητικά δεδομένα.
Ο κ. Μαμάς παρουσίασε την πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία με θέμα ‘Ενδομήτρο σαλπιγγοπεροτοναϊκή σπερματέγχυση σε συνδυασμό με συγκέντρωση σπέρματος για την αντιμετώπιση της ανδρικής υπογονιμότητας.

Μπορείτε να δείτε την παρουσίαση εδώ: Athens 2009

Μόναχο, Σεπτέμβριος 2010

Με εξαιρετικά πλούσιο και πολύ ενδιαφέρον επιστημονικό πρόγραμμα έγινε στο Μόναχο το 20 Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Εταιρειών Αναπαραγωγής τον Σεπτέμβριο 2010. Σύνεδροι από όλο τον κόσμο ασχολούμενοι με την ανθρώπινη αναπαραγωγή, αντάλλαξαν απόψεις και παρουσίας τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στον τομέα τους.
Ο κ. Μαμάς παρουσίασε την εργασία του με θέμα
‘Ενδομήτρο σαλπιγγοπεριτοναϊκή σπερματέγχυση. Μία νέα μέθοδος ενδομητρικής σπερματέγχυσης. Αποτελέσματα 1000 κύκλων’

Μπορείτε να δείτε την παρουσίαση εδώ: Munich 2010

Αθήνα, Σεπτέμβριος 2010

Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Ανδρολογίας και η Ελληνική Εταιρία Ανδρολογίας διοργάνωσαν στην Αθήνα το 6ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Ανδρολογίας από 29 Σεπτεμβρίου ως 1 Οκτωβρίου 2010. Οι σύνεδροι, με τις πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες τους, κάλυψαν όλους τους σημαντικούς τομείς της ανδρολογίας καθώς και τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις, με σκοπό τη βελτίωση της κλινικής πρακτικής.
Ο κ. Μαμάς παρουσίασε την εργασία ‘Η χρήση της συγκέντρωσης σπέρματος στην ανδρική υπογονιμότητα σε συνδυασμό με την ενδομήτρο σαλπιγγοπεριτοναϊκή σπερματέγχυση’

Μπορείτε να δείτε την παρουσίαση εδώ: Athens1 2010

Αθήνα, Δεκέμβριος 2010

Το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Στειρότητας έγινε στην Αθήνα στις 10 – 12 Δεκεμβρίου 2010 μεγάλη επιτυχία και πολύ ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις. Ο κ. Μαμάς παρουσίασε το θέμα ‘Ενδομήτρο σαλπιγγοπεριτοναϊκή σπερματέγχυση (IUTPI) αποτελέσματα 1000 κύκλων’

Μπορείτε να δείτε την παρουσίαση εδώ: Athens2 2010

Αθήνα, Σεπτέμβιος 2011

Το Βρετανικό Βασιλικό Κολλέγιο Μαιευτικής και Γυναικολογίας σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Μαιευτικής και Γυναικολογίας διοργάνωσε το 9ο Διεθνές Συνέδριο στην Αθήνα, 28 – 30 Σεπτεμβρίου 2011.
Διακεκριμένοι επιστήμονες από όλο τον κόσμο, παρουσίασαν εξαιρετικά ενδιαφέροντα θέματα που κάλυπταν όλο το φάσμα της μαιευτικής, γυναικολογίας και αναπαραγωγής.
Ο κ. Μαμάς μίλησε με θέμα ‘Η συγκέντρωση σπέρματος για την αντιμετώπιση της μέτριας ανδρικής υπογονιμότητας σε συνδιασμό με την ενδομητρο – σαλπιγγοπεριτοναϊκή σπερματέγχυση’

Μπορείτε να δείτε την παρουσίαση εδώ:Athens 2011

Θεσσαλονίκη, Μάιος 2012

Στις 18 Μαΐου 2012, ο κ. Μαμάς ανέπτυξε το θέμα ‘ Συγκέντρωση σπέρματος (Sperm Pooling) και ενδομήτρο – σαλπιγγοπεριτοναϊκή σπερματέγχυση (IUTPI) για την αντιμετώπιση της ήπιας ανδρικής υπογονιμότητας’, στα πλαίσια του 12ου Πανελληνίου Συνεδρίου Μαιευτικής και γυναικολογίας στη Θεσσαλονίκη. Στο ίδιο Συνέδριο έγιναν και άλλες σημαντικές ανακοινώσεις που κάλυπταν όλες τις σχετικές υποειδικότητες (αναπαραγωγής, ενδοκρινολογίας κ.α.)

Μπορείτε να δείτε την παρουσίαση εδώ: Thessaloniki 2012

Στείλε μας E-mail

Καλέστε μας τώρα