Ολιγοασθενοσπερμία & Συλλογή Σπέρματος

HomeΜέθοδοι & ΤεχνικέςΟλιγοασθενοσπερμία & Συλλογή Σπέρματος

Συλλογή δειγμάτων σπέρματος σε συνδυασμό με την μέθοδο σπερματέγχυσης IUTPI για την αντιμετώπιση της ολιγοασθενοσπερμίας

Πολλές μελέτες συμφωνούν ότι υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ του αριθμού των σπερματοζωαρίων και της επιτυχίας της ενδομητρικής σπερματέγχυσης.

Σκοπός αυτής της πρωτοποριακής αλλά απλής θεραπείας είναι η αύξηση δύο ή τρεις φορές του τελικού αριθμού σπερματοζωαρίων που θα χρησιμοποιηθούν για την νέα μέθοδο σπερματέγχυσης IUTPI με την οποία στέλνουμε τα σπερματοζωάρια στις θέσεις γονιμοποίησης.

Έχουν προταθεί πολλές ορμονικές θεραπείες για ζευγάρια που πάσχουν από ολιγοασθενοσπερμία με σκοπό τη βελτίωση του αριθμού των σπερματοζωαρίων οι οποίες όμως είναι χρονοβόρες και με μικρό ποσοστό επιτυχίας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα ζευγάρια αυτά παραπέμπονται αμέσως για εξωσωματική γονιμοποίηση με την ελπίδα καλύτερων αποτελεσμάτων.

Στο κέντρο εξωσωματικής μας, η μέθοδος της συλλογής δειγμάτων σπέρματος με IUTPI εφαρμόστηκε σε γυναίκες που είχαν υποβληθεί σε αποτυχημένες προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποίησης λόγω ολιγοασθενοσπερμίας και αναζητούσαν πιο ήπιες φαρμακευτικά και οικονομικές λύσεις.

Με αυτήν την μέθοδο, τα αποτελέσματά μας, ήταν ενθαρρυντικά, τριπλασιάζοντας σχεδόν το ποσοστό εγκυμοσύνης.
Τα αποτελέσματά μας έχουν ανακοινωθεί σε Διεθνή και Πανελλήνια Συνέδρια.

Στείλε μας E-mail

Καλέστε μας τώρα